Hyvinvointipalvelut

 

Akupunktio

Akupunktio on Kiinasta lähtöisin oleva hoitomuoto. Ihmisen kehossa on satoja akupunktiopisteitä. Niiden joukosta vaivan mukaan valikoituja pisteitä käsittelemällä, kehoa autetaan aloittamaan prosessi jolla keho alkaa parantamaan itse itseään.

Akupunktiopisteisiin pistetään ohuella, kertakäyttöisellä neulalla. Neulojen annetaan olla paikoillaan n. 20-30 minuuttia tai tarvittaessa pidempäänkin, tämän jälkeen neulat poistetaan. Neulojen vaikutuksen voi alkaa tuntemaan jo pian neulojen laittamisen jälkeen. Se on kuitenkin vasta prosessin alkusysäys ja hoidon vaikutus voi kasvaa vielä jopa muutaman vuorokauden ajan. Jos siis haluat rentoutua esim. jotain tiettyä tilaisuutta varten, on parempi varata hoitoaika jo 1-2 vuorokautta edeltävälle päivälle. Hoidon jälkeen olo on usein myös raukea.

Akupunktiosta voi saada apua lähes kaikkiin vaivoihin. mm. stressi, masennus, univaikeudet, ruoansulatusongelmat, astma, niska- selkä ja hartiavaivat, migreeni, kiputilat jne… Myös esim. alkoholista tai tupakasta vieroittautumiseen akupunktio tuo lisätukea. Kaikki vaivat ja sairaudet kannattaa tuoda alkuhaastattelussa esille, jotta löydämme juuri sinulle sopivat hoitopisteet.

Hoitotilaan mahtuu tarvittaessa kaksi hoitopöytää vierekkäin, mikäli haluat tulla hoitoon yhdessä esim. puolisosi, ystäväsi tai vaikka lastesi tai vanhempasi kanssa. yhteishoidot, samoin kuin niiden alkuhaastattelut tapahtuvat samassa tilassa. Yhteishoidosta molemmat saavat 7 euroa alennusta normaalihinnasta. Ilmoitathan etukäteen jos aika varataan kahdelle henkilölle, kokonaiskäyntiaika on silloin pidempi.

Hoitoon käytettävä aika on yleensä n. 60 min. ja hoito tehdään joko kehon etu- tai selkäpuolelta. Jos haluat molemmat puolet käsiteltävän samalla käynnillä, varaa pidempi aika, vähintään 90 min.

Akupunktion hinta on 53€/ 60 min. josta eteenpäin 10€/ 15 min.

 

Shiatsuhieronta

Shiatsu on vanha Japanista lähtöisin oleva hoitomuoto.

Ihminen on kokonaisuus ja tukkeuma kehon yhdessä kohtaa, vaikuttaa myös muualla kehossa. Jotta elimistön tasapaino saadaan palautettua, sen lisäksi että varsinaista vaivaavaa aluetta hoidetaan, shiatsussa hoidetaan koko keho aina kasvoja, vatsaa sormia ja varpaita myöten.  Intiimialueet poislukien.

Hoito sopii erinomaisesti kehon ja mielen rentoutusta kaipaaville, mutta shiatsulla voidaan hoitaa myös monia muita vaivoja.

Hoidossa käytetään tekniikoina hierontaa, painelua, energiahoitoa ja venytyksiä. Lihasten lisäksi hoito kohdistetaan myös meridiaaneihin ja tarvittaessa akupunktiopisteisiin.

Hieronta tapahtuu lattiatasossa futon patjalla. Patjaan on saatavilla lämmitys kylmien ilmojen varalle, jotta olosi on hoidon aikana mahdollisimman miellyttävä.

Varaa mukaasi rennot, kiristämättömät vaatteet. Shiatsuhieronta tehdään vaatteet päällä. Hieronnassa ei käytetä öljyä.

Hoidon kesto on vähintään yksi tunti. siitä eteenpäin aikaa voi varata  viidentoista minuutin jaksoissa aina kahteen tuntiin saakka. Suosittelen aloittamaan 1,5 tunnin hoidolla.

Shiatsuhieronnan hinta on 58€/ 60 min, josta eteenpäin 10€/ 15 min.

Pään tai jalkojen hieronta

Pään tai jalkojen hieronta on shiatsutekniikoilla toteutettava lyhyempi paikallinen hieronta. Suosittelemme kokonaisvaltaista shiatsua, mutta tämä hoito sopii silloin kun et ehdi kokokehon hoitoon ja päätä tai jalkoja särkee, tai tarvitset pikaisen rentoutuksen kesken kiireisen päivän.

Pään tai jalkojen hieronnan hinta on 40€/ 30 min. josta eteenpäin 10€/ 15 min.

Kuumakivihieronta

Kuumakivihieronta on tuhansia vuosia vanha hoitomenetelmä, jota on käytetty eri puolilla maailmaa mm. Egyptissä, Hawajilla, Intiassa, Kiinassa, Kreikassa ja Tiibetissä. Koska kuumakivihieronta on rantautunut Suomeen useita eri reittejä, on siitä myös olemassa useita eri tyylisuuntauksia. Oma Suunatukseni pohjautuu Ayurvediseen , eli Intiasta lähtöisin olevaan suuntaukseen, saaden lisämaustetta shiatsutaustastani.

Kuumakivihieronta on erittän rentouttava ja tehoaa mielen rentoutuksen lisäksi hyvin myös syvälle lihaksiin. Kivien miellyttävä lämpö lisää hieronnan vaikutusta, jolloin hellävaraisemmallakin hieronnalla saadaan syvä vaikutus. Hieronta tehdään täysin sileäksi hioutuneilla, lämmitetyillä ja öljytyillä kivillä. Myös kasvojen hieronta kivillä kuuluu hoitoon, mutta halutetssasi kasvot voidaan käsitellä myös ilman öljyä, käsin hieromalla tai jättää väliin. Suosittelen kuitenkin kokeilemaan miltä tuntuu ja näyttää kun jännitykset poistuvat myös lihaksista joita alitajuisesti käytämme ilmeiden hallintaan.

Kuumakivihieronta tehostaa aineenvaihduntaa, lisää veren- ja lymfanesteiden kiertoa, auttaa elimistöä puhdistumaan, tasapainottaa hermoston toimintaa, rentouttaa lihasjännityksiä, laukaisee stressiä, sekä tietysti lämmittää ihanasti. Se  sopii niin hoidoksi kuin myös hemmotteluhetkeksi.

Hoidon jälkeen ja tarvittaessa myös kesken hoidon, on hyvä juoda runsaasti vettä, sillä lämmössä nesteet haihtuvat kehosta nopeammin, kuten myös esimerkiksi saunassa. Mikäli saunomisesta tulee sinulle huono olo, silloin kuumakivihieronta ei ehkä ole sinulle sopivin hoitomuoto. Kuumakivihieronta ei myöskään sovi jos sinulla on esim. tarttuva ihosairaus, sydänsairaus, diabetes, tulehdus, kuumetta tai muu sellainen sairaus tai vaiva, joka heikentää lämmönsietokykyäsi.

Hoitoaika on valintasi mukaan 60, 75 tai 90 minuuttia

Kuumakivihieronnan hinta on 79€/ 60 min. josta eteenpäin 10€/ 15 min.

 

Reikihoito

Reiki on energiahoito, jossa hoitaja kanavoi energiaa käsiensä kautta hoidettavaan. Kirjoitusasusta riippuen ki tai qi on samaa elämää ylläpitävää energiaa, jota sinussa jo ennestäänkin on, mutta sitä ei kenties ole riittävästi tai jokin tukkii energian kulun. Hoitomuoto sopii kaikille, myös raskaana oleville. Reikissä hoitaja ei päätä mitä vaivaa hoidetaan, vaan parantava energia hakeutuu juuri niihin paikkoihin ja siinä mittakaavassa kuin hoidettava sitä tarvitsee ja on valmis ottamaan vastaan. Energiaa ei siis voi antaa liikaa eikä pakottaa ihmiseen joka sitä ei halua. Saat olla epäileväinen, kunhan et vastusta hoitoa.

Hoidon aikana keho käydään läpi joko kevyesti koskettaen tai vain pitäen käsiä lähellä hoidettavan kehoa. Kehon rentoutuessa, myös mieli alkaa rentoutua.

Riisuminen hoidon aikana ei ole tarpeen, energia kulkee myös vaatteiden läpi, luonnonmateriaalit ovat suositeltavia. Poista kuitenkin hoidon ajaksi kiristävät vaatteet ja metalliesineet kuten kellot ja suuret korut.

Olotilasi hoidon jälkeen riippuu siitä mitä kehosi on juuri sillä hetkellä kaivannut. Saatat kokea esimerkiksi suurta unentarvetta, tai tuntea itsesi hyvinkin energiseksi. Jokainen hoidettava ja hoitokerta on omanlaisensa. Toivottavaa olisi, että pystyt hoidon jälkeen ottamaan hieman aikaa itsellesi kotona tai muussa rauhallisessa ypäristössä ilman melua ja kiirettä.

Reikihoidon hinta on 47€/ 60 min. josta eteenpäin 10€/ 15 min.